Bagageknaapjes Zaventem staken, reizigers missen koffers
Buitenland

Bagageknaapjes Zaventem staken, reizigers missen koffers.

Het personeel dat op het Belgische vliegveld Zaventem verantwoordelijk is voor koffers het laadruim van vliegtuigen insmijten, heeft het bijltje er tijdelijk bij neergegooid.

Niet leuk voor passagiers van inmiddels 28 vluchten, die bij aankomst op hun bestemming ontdekten dat hun bagage niet was ingeladen.

De bagageladers zijn heel erg boos. Boos vanwege onderbezetting. Maar ook boos op de directie van bagage-afhandelaar Aviapartner vanwege een "compleet gebrek aan sociaal overleg". Maar echt boos is het personeel door "loze beloften van de directie".

En dus laat de directie hen geen andere keus dan staken. De zonder-koffer-passagiers hebben ook geen andere keus dan uren op hun bagage wachten. Het is de bedoeling dat die overigens alsnog snel komt. 

Of dat echt gaat gebeuren is overigens nog maar de vraag. 25 vluchten zijn inmiddels geannuleerd, voor vandaag zijn dat er al 13. Sandra Langenus van vakbond BTB meldt dat de werknemers de staking wel eens erg lang vol zouden kunnen gaan houden.

Alle artikelen geladen. Overzicht →