'BAGGER'

'BAGGER' 

17 juni 2023 - 11:27

Er werken 936,5 full time communicatiemedewerkers bij de twaalf ministeries tezamen – dat is nog exclusief wat er voor de 150 Kamerleden werkt. Een ervan had ik vrijdag witheet aan de lijn. Hij verweet me “bagger” geschreven te hebben. Dit na aanleiding van een interview met een Tweede Kamerlid.

Hij is niet de eerste die mijn schrijfsels “bagger” vindt dus weetje: good for you Voorlichtert, dat je denkt mij daarmee te kunnen raken. Mijn ‘wat is je punt’ houding (=zwijgen), dreef hem ertoe het woord “bagger” te herhalen. En toen was ik er klaar mee: “Ik stel voor dat we dit gesprek opnieuw beginnen,” sprak ik kalm. Maar nee, Voorlichtert ging helemaal niets opnieuw beginnen. “Het is bagger en dat is precies jouw manier van werken” – of zei hij modus operandi, tis wel een man die voor de VVD werkt dus dat zou zo maar kunnen. Opnieuw waarschuwde ik hem: “Of we beginnen opnieuw, of ik hang op.” Ik denk dat Voorlichtert inmiddels rood uitsloeg want hij begon helemaal niets opnieuw. Whatever. Jij je zin. Het is veel te warm om met iemand die voor de VVD ‘werkt’ van gedachten te wisselen. Ik betaal belasting waar jij van betaald wordt, dus please gast: als je geen fatsoenlijk gesprek kunt voeren, laat me dan met rust.

Ik herinner me opeens dat er ooit, jaren geleden, een voorlichter belde die aan het smakken was. “Je bent aan het smakken,” zei ik. “Ik heb dropjes in mijn mond,” sprak hij. Ook een VVD’er. Rare mensen, voorlichters. Uiteraard las hij dat gesprek, inclusief de dropjes, terug in een METRO-column. Waarna Janine Hennis (destijds minister van Defensie) me lachend belde of appte (sms’de!): wat een sukkel was dat, iedereen hier had het over hem: ‘je weet toch wie je aan de lijn hebt?!’. Toen moest ik ook lachen, ja duh. Prima als je dropjes vreet, maar zeg dan tenminste ‘sorry, ik stop net dropjes in mijn mond’.

Maar ‘sorry’ is een brug te ver voor VVD’ers in het algemeen en voor politieke babbelaars in het bijzonder. Voor je het weet moet je herstelbetalingen plegen – maak je geen zorgen Voorlichtert. Ik hoef niets van je en ook niet van je kamerlid. Het wachtgeld gloort aan de politieke horizon. Anyways, moet ik nog zeggen dat ik het gesprek beëindigde door de telefoon op te hangen? Trouwens, als een voorlichter zegt dat je ‘bagger’ hebt opgeschreven, heb je een belachelijk goed verhaal.

En ik héb een verhaal. Een gesprek met een Tweede Kamerlid die van toeten nog blazen weet – wat dat betreft kan hij zo minister worden - opgenomen door twee (twee!) bandjes, dat zijn voorlichting ‘bagger’ noemt. Ja gast. En die bagger kwam uit de mond van jouw Tweede Kamerlid. Als je een PR-verhaal had willen houden, had je maar een NPO- of mediahuis-journalist moeten vragen.

En o ja: dat je nu ‘bagger’ over mij gaat uitstorten, geloof ik direct. See if I care. Op naar de 937,5ste Full time communicatiemedewerker, anyone?

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.