Bajes laat tbs'er per ongeluk vrij, man meldt zich bij kliniek

Bajes laat tbs'er per ongeluk vrij, man meldt zich bij kliniek 

03 mei 2022 - 12:35

Zo kan het dus ook, maar toch: God mag weten wat er allemaal had kunnen gebeuren (of misschien wel is gebeurd). Een gevangenis in Sittard heeft geblunderd door een tbs'er onterecht vrij te laten, gelukkig meldde de man zich uit zichzelf bij de kliniek waar hij thuishoorde.

De tbs'er moest het gevang in omdat hij vanuit de kliniek waarin hij zat brieven verstuurde aan een eerder slachtoffer, waarmee hij een contactverbod had. Een weekje brommen achter de tralies later diende hij terug te gaan naar de kliniek, maar dat gebeurde dus niet omdat volgens een woordvoerder van minister Franc Weerwind (Rechtsbescherming) de "uitwisseling van informatie tussen de betrokken partijen niet goed ging".

Lekker is dat... Waar het precies is fout gegaan, wordt nu onderzocht. "Dit is heel pijnlijk en vooral niet de bedoeling", stelt de zegsman over het voorval. "Blijkbaar was niet scherp wat zijn achtergrond was." Het is overigens niet duidelijk wat de man in kwestie allemaal heeft uitgespookt tussen het moment dat hij op vrije voeten kwam en zich weer meldde.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml