Bajesbewakers bedreigd door man met 'kalasjnikov'
Binnenland

Bajesbewakers bedreigd door man met 'kalasjnikov'.

Grote onrust in de Penitentiaire Inrichting Alphen aan den Rijn. Op 17 januari werd daar door iemand een melding gedaan dat hij buiten met een kalasjnikov stond om het personeel overhoop te knallen. Medewerkers zijn diep geschokt.

De politie rukte met man en macht uit, maar pakte uiteindelijk slechts een onschuldig personeelslid op die in een auto op de parkeerplaats zat. Een dikke blunder dus, al zouden complotdenkers ook de link kunnen leggen dat de melding expres is gedaan om de collega een hak te zetten.

Dit alles blijkt allemaal uit een strikt vertrouwelijke e-mail van de directie aan het personeel die zo geheim is dat hij via medewerkers in handen van De Telegraaf is gevallen.

Het tekent volgens de klokkenluiders in elk geval de spanning in de gevangenis. Door bezuinigingen op het personeel vieren smokkel en corruptie hoogtij. Zo werden in september bij twee zoekacties in de cellen vijf telefoons, simkaarten, voorraden drugs en voorwerpen die als wapen kunnen worden gebruikt in beslag genomen.

Dit is nog niet alles: twee maanden daarvoor was een psychologe bijna gewurgd door een gevangene. In 2016 raakten twee cipiers zwaargewond toen ze werden aangevallen met messen. Met andere woorden, het is een gezellige boel daar in Alphen aan de Rijn. De medewerkers hopen dan ook dat er van hogerhand eindelijk eens ingegrepen wordt.

Alle artikelen geladen. Overzicht →