'Bakkers kapot gesloopt door verduistering broodkratten'

'Bakkers kapot gesloopt door verduistering broodkratten' 

22 augustus 2023 - 10:49

De bakker vandaag de dag heeft te maken met ongekende terreur. Niet door de graanprijs, niet door teruglopende klandizie, maar door kratten waarin brood vervoerd wordt. Er blijkt niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk brood in te zitten (haha). Door de verduistering van deze broodkratten worden bakkers helemaal kapot gesloopt.

Bakkers dienen per krat tussen de 5 en 15 euro af te tikken. In de kratten wordt vervolgens het brood, of taarten en oliebollen, vervoerd naar de supermarkten, die verzamelen de kratten en leveren ze bij de bakkers weer in. Dat is de bedoeling tenminste.

U raadt het al: dit gebeurt niet altijd. En de kosten kunnen aardig oplopen wanneer er linksom of rechtsom steeds enkele kratten 'zomaar verdwijnen'. Louche handelaren, maar ook een aantal kleine bakkerijen, maken jacht op deze kratten om een lekker zakcentje extra te verdienen. 

Het probleem is enorm. Per jaar worden tot wel 50.000 van deze producten achterover gedrukt. "Een lucratieve business die inmiddels al tientallen jaren gemeengoed is", schrijft de T. Grootschalige broodbakkers stellen dan ook jaarlijks voor honderdduizenden euro’s te worden opgelicht door deze vorm van onvervalste verduistering. KATSJING.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml