Balen: Halsema solliciteert voor tweede termijn als burgermoeder

Balen: Halsema solliciteert voor tweede termijn als burgermoeder 

13 september 2023 - 10:40

O jee... Wij hebben op de redactie even overlegd, maar we denken dat Amsterdam vanaf nu echt definitief niet meer te redden is: Femke Halsema (GroenLinks) gaat voor een tweede termijn als burgemeester van de hoofdstad. En dat is goed nieuws (not).

Want wat heeft zij in haar eerste termijn allemaal voor elkaar gekregen? Nou, wat dachten jullie van het onbereikbaar maken van de stad voor de automobilist? Het invoeren van torenhoge parkeertarieven? Niet ingrijpen als er bij black lives matter-demonstraties in coronatijd geen afstand wordt gehouden, iets dat bovendien leidde tot een vertrouwenscrisis in de Amsterdamse veiligheidsdriehoek? Andere protesten zoals de Museumpleindemonstraties van de 'koffiedrinkers' en boze boeren wél verbieden? De lijst is eindeloos: het wegpesten van Britse toeristen die met hun gezuip tenminste de economie nog een beetje draaiende houden, het wegpesten van dames van lichte zeden en last but not least, het prachtige blowverbod op de Wallen waar nog geen euro mee is opgehaald.

Volgens sommige echte Amsterdammers is Halsema dan ook de slechtste burgemeester die de stad ooit gehad heeft. Voor die mensen is het een beroerde dag, want Halsema gaat dus mogelijk nog zes jaar door. "Inmiddels ben ik ruim vijf jaar burgemeester en is het tijd om u te laten weten of ik in 2024 in aanmerking wens te komen voor herbenoeming. Graag. Het zou een eer zijn om onze prachtige stad nog een periode te mogen dienen", aldus Halsema in een brief aan de gemeenteraad.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml