Balen: ook Sjoerd Sjoerdsma verlaat Tweede Kamer

Balen: ook Sjoerd Sjoerdsma verlaat Tweede Kamer 

07 augustus 2023 - 09:25

Jeetje, wordt het dan toch nog wat met die nieuwe bestuurscultuur? Na figuren als eeuwige premier Rutte en Sigrid Kaag houdt nu ook D66'er Sjoerd Sjoerdsma het op het Binnenhof voor gezien. DOEI!

Sjoerdsma vermoeide ons was sinds 2012 lid van de Tweede Kamer, waar hij zich onder meer bezighield met buitenlandse zaken. In een brief op Twitter X zegt Sjoerdsma dat hij optimistisch uit de Kamer vertrekt, hoewel hij zegt te beseffen dat "onze democratie niet onkwetsbaar is".

Als buitenlandwoordvoerder voor zijn partij vond meneer het ook nodig om vaak uitgesproken te ziintegen landen als China en Rusland. Hij diende zelfs een motie in om de behandeling van Oeigoerse minderheid als genocide te bestempelen, waarna China sancties tegen Sjoerdsma instelde. Ook kwam hij op een zwarte lijst van Rusland terecht.

Maar ook in het eigen land liet hij nooit een moment onbenut om zijn mening te geven. Over emancipatie, over asiel, over integratie, over media, Sjoerdsma vond er vanalles van. We kennen hem natuurlijk ook van zijn clash met FvD'er Pepijn van Houwelingen, die hem tijdens een coronadebat toebeet: "uw tijd komt nog wel, want er komen tribunalen".

Waar u Sjoerdsma ook van kunt kennen, is van de leugens roddel over verkenner Johan Remkes die hij had verspreid met D66-persvoorlichters. Volgens hen had Remkes tijdens formatiegesprekken te veel gedronken. Na zware kritiek maakte Kaag excuses.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml