Balen: U kunt niet meer naar het Pablo Escobar-museum 

21 september 2018 - 13:07

Dit vindt u vast heel jammer, maar mocht u ooit nog eens Colombia aandoen dan kunt u niet meer naar het Pablo Escobar-museum. De gemeente Medellín heeft het museum, gewijd aan haar beruchtste inwoner, gesloten.

Voor wie het niet weet: Pablo Escobar (1949-1993) was een drugsbaron die op het hoogtepunt van zijn macht meer dan driekwart van de cocaïnehandel en -smokkel in de wereld in handen had. Hij was stichter en de baas van de bende die het Medellín Kartel werd genoemd.

Naast drugs smokkelen wordt deze meneer ook verantwoordelijk gehouden voor vele duizenden moorden en aanslagen. Ondanks alles is in Medellín een museum aan hem gewijd. Het museum werd gerund door een broer van Escobar, Roberto Escobar. Die heeft het zonder officiële vergunning opgezet.

In het museum lagen persoonlijke bezittingen van de drugsbaron. Volgens de gemeente heeft Escobar 'enorme schade' aangericht in de stad. Zijn broer moet nu omgerekend 10.000 euro boete betalen wegens zijn illegale museum.

Overigens kunt u nog wel het landgoed Hacienda Nápoles, 100 kilometer ten zuidoosten van Medellín waar Escobar een groot deel van zijn leven woonde, bezoeken. Dat is inmiddels een toeristische trekpleister met onder meer een themapark.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie