Balievrouw wisselt 500 euro, is na baan ook WW-uitkering kwijt

Balievrouw wisselt 500 euro, is na baan ook WW-uitkering kwijt 

04 oktober 2022 - 12:17

De 44-jarige baliemedewerkster van de ABN Amro die was ontslagen omdat ze tegen de regels in met een trucje 500 euro had gewisseld, is naast haar baan ook haar WW-uitkering kwijt blijkt uit een vrijdag openbaar geworden uitspraak van de rechtbank Noord-Holland in Haarlem.

Even voor wie niet weet waar dit over gaat: ABN Amro had - in lijn met de Nederlandse Bank - in 2020 de regels omtrent geld wisselen aangescherpt, vooral om witwassen tegen te gaan. Toen iemand in juni van dit jaar bij de balie kwam om toch 500 euro te wisselen, raadde de vrouw hem aan om daarmee een biljet van 1 dollar te kopen (zodat hij het wisselgeld in kleinere briefjes terug kon krijgen).

Nadat de bank achter de transactie was gekomen, stapte de werkgever naar de rechter om de vrouw te ontslaan. Volgens de bank was er sprake van verwijtbaar handelen, disfunctioneren en een verstoorde arbeidsverhouding. Allemaal heel zielig na achttien jaar trouwe dienst, maar de vrouw had natuurlijk kunnen weten dat dit niet mag (bovendien was er nog een waslijst aan andere kleine dingetjes). Ze stapte naar de rechter en die kende nog soort van mededogen door een transitievergoeding van 12,5K aan haar toe te kennen.

Afijn, het UWV vond dat ze door verwijtbaar handelen werkloos was geworden, en kende geen WW-uitkering toe. Hierop stapte de vrouw opnieuw naar de rechter maar zonder succes: "Het niet ontvangen van de WW-uitkering heeft weliswaar grote gevolgen voor de werkneemster, maar dit weegt niet op tegen de ernst van de gedraging."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml