Ban Disney: Sneeuwwitje kussen mag ook niet meer

Ban Disney: Sneeuwwitje kussen mag ook niet meer 

03 mei 2021 - 14:02

Het is ook wat... Sprookjes lijken het volgende slachtoffer van de cancel culture van de huidige samenleving te worden. Disney heeft in de ogen van een recensent van de Amerikaanse krant SFGate een enorme fout gemaakt door in een attractie over Sneeuwwitje de prins te tonen terwijl hij haar kust.

Voor wie het niet meer weet: in het sprookje Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen wordt Sneeuwwitje met een appel vergiftigd door een jaloerse koningin, sterft maar wordt vervolgens (in een bepaalde versie van het verhaal, de animatiefilm uit 1937) weer tot leven gewekt door de kus van een prins. Ja een raar verhaal en slaat nergens op, maar een sprookje. Voor kleine kinderen.

Volgens de recensent is dit echter levensgevaarlijke content: met de attractie zouden kinderen worden geleerd dat iemand een kus geven terwijl zij - of hij/het hé, kan ook natuurlijk - daar geen uitdrukkelijke toestemming voor heeft gegeven eigenlijk best oké is. Volgens deze recensent had dat best met een ander einde gekund. Is veel veiliger voor tere kinderzieltjes.

Nou, wij gaan op de redactie even in een hoekje liggen huilen. Nu wij erover nadenken, vinden wij het eigenlijk ook niet zo prettig dat de zeven dwergen, 'dwergen' genoemd worden. Is discriminerend naar kleine mensen, weet u. Bovendien zijn niet alle oude vrouwen rare enge mensen die u proberen te vergiftigen met appels. En wat dacht u van Doornroosje? Die lag honderd jaar in coma en werd toen ook gekust. *Zegt Disney Plus-abonnement op*  

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.