Bangladesh wil islamitische zender verbieden
Buitenland

Bangladesh wil islamitische zender verbieden.

Bangladesh is van plan het televisiekanaal Peace TV te verbieden. Het islamitische kanaal deed zijn naam bepaald geen eer aan: volgens de regering bood de zender de voedingsbodem voor de recente aanslag in Dhaka.

De regering vreest dat de harde opvattingen die op het kanaal worden verkondigd, de jeugd kunnen radicaliseren. "Peace TV is niet in overeenstemming met de moslimgemeenschap, de Koran, Sunnah, Hadith, onze grondwet, cultuur, gewoontes en rituelen", zei minister Hassanul Haq Inu tegen Bdnews24. Ook Maleisië vond het kanaal 'haram' en heeft het reeds in de ban gedaan.

Peace TV zendt uit in het Engels, Urdu en Bangla. De Indiase Zakir Naik, oprichter van het kanaal, ontkende zaterdag dat zijn woorden het bloedbad in de hoofdstad hebben geïnspireerd. De Indiase autoriteiten noemden zijn preken echter provocerend en verwerpelijk. Ook het Verenigd Koninkrijk en Canada hebben weinig op met de 50-jarige islamitische prediker. Hij komt die landen niet binnen wegens "onacceptabel gedrag".

Alle artikelen geladen. Overzicht →