Banken bepalen voor u wat fakenews is: 'Complotdenkers geweerd'

Banken bepalen voor u wat fakenews is: 'Complotdenkers geweerd' 

18 augustus 2021 - 13:19

Dan toch nog even aandacht voor het volgende: want een bank hoort zich volgens ons bezig te houden met geldzaken en niet te bepalen wat fakenews is en wat niet (daar is uw favoriete omroep PowNed al voor tenslotte). Echter bracht het NRC gisteravond naar buiten dat banken regelmatig rekeningen blokkeren van organisaties die zij beschouwen als verspreiders van nepnieuws over corona en vaccinaties.

"Zeker acht invloedrijke internetkanalen is de voorbije maanden de wacht aangezegd, of zijn reeds afgesloten van hun bankrekening of betaaldienst",  meldt de krant. Het gaat om het blokkeren van rekeningnummers van onder meer actiegroep Viruswaarheid, uitgeverij De Blauwe Tijger en evangelist Jaap Dieleman.

Een van de banken die op die manier de boel censureert is de Rabobank, en daar zijn ze er nog trots op ook: niet omdat complotdenkers de wet zouden overtreden, maar omdat de bank hun acties ziet als "schadelijk". De bank beschikt zelfs over een afdeling Counter Terrorism Finance die ook corona-complotdenkers onderzoekt. Gevolg hiervan is dat dit soort organisaties niet bij hun rekeningen kunnen, geen donaties kunnen ontvangen en hun voortbestaan in gevaar wordt gebracht.

Wat vindt u? Pure discriminatie van andersdenkenden of is het goed dat mensen die bewezen onzin lopen te roeptoeteren de mond wordt gesnoerd?

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml