'Bankmedewerkers' moeten schoffelen
Binnenland

'Bankmedewerkers' moeten schoffelen.

Een 29-jarige man uit Rotterdam en een 45-jarige Schiedammer zijn vandaag door rechtbank in Assen veroordeeld tot zestig uur werkstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes weken. Het duo heeft zich schuldig gemaakt aan oplichting en heling van een goedgelovige man uit Meppel.

Het slachtoffer werd in de zomer van 2013 telefonisch benaderd door een man die zich uitgaf als werknemer van de Spaanse Santander Bank waar de man klant is. De oplichter had gedetailleerde gegevens van de Meppeler en won daardoor het vertrouwen van de man, die op zijn beurt 3.700 euro naar de oplichter overmaakte.

Dat een ezel zich wel degelijk aan dezelfde steen kan stoten, werd bewezen toen de gedupeerde een maand later wederom werd opgebeld. Eindelijk ging er bij de man een lichtje branden en hij meldde dat hij vanwege een computerstoring niet in staat was om opnieuw een transactie te doen. Daarop meldde de bedrieger dat hij anders wel een bedrag kon komen ophalen.

Opgewacht door agenten

In de tussentijd alarmeerde het bezorgde slachtoffer de hermandad. Toen de bankmedewerker, die later werd geïndentificeerd als de 29-jarige Rotterdammer bij de man aanbelde, werd hij direct in de boeien geslagen door aanwezige agenten. In de auto van de leugenaar werden tevens papieren aangetroffen die verband zouden leggen met soortgelijke praktijken in Nijverdal. Dit werd later alsnog los van elkaar gezien door het openbaar ministerie.

De rol van de 45-jarige man uit Schiedam beperkte zich volgens RTV Drenthe tot het beschikbaar stellen van zijn rekeningnummer.

Alle artikelen geladen. Overzicht →