'Barack Obama kan naar de hel lopen'
Buitenland

'Barack Obama kan naar de hel lopen'.

Rodrigo Duterte is een gevoelige man. De Filipijnse president is druk bezig met het uitmoorden van drugsgebruikers in zijn eilandenrijk en kan er niet goed tegen als andere mensen laten weten daar niet zo blij mee te zijn. Barack Obama bijvoorbeeld. Vandaag liet Duterte weten dat zijn Amerikaanse ambtsgenoot naar de hel kan lopen en dat het misschien een goed moment is om de betrekkingen met de Verenigde Staten te breken.

Over de Europese Unie was de 'Trump van het Oosten' een klein beetje milder: Brussel mag het als het aan hem ligt naar het vagevuur omdat de hel waarschijnlijk al vol is, zo weet ABC News.

De Verenigde Staten zijn de grootste handelspartner van de Filipijnen en beide landen werken nauw samen op militair gebied. Volgende week staat een gezamenlijke oefening gepland van de Amerikaanse en Filipijnse legers, als het aan Duterte ligt is dat voor het laatst.

Duterte is de afgelopen weken lekker op dreef. Vorige week nog vergeleek de Filipijnse driftkikker zichzelf nog met Hitler, omdat hij van plan was net zoveel drugsverslaafden over de kling te jagen als de F├╝hrer Joden vermoordde. Later bood hij zijn excuses aan voor die uitspraak.

Alle artikelen geladen. Overzicht →