Bas Dost voelt zich niet serieus genomen, stopt bij Oranje
Binnenland

Bas Dost voelt zich niet serieus genomen, stopt bij Oranje.

Zo zo, wat jammer zeg. Wereldvoetballer van ongekende statuur Bas Dost heeft een punt achter zijn interlandloopbaan gezet. De absolute vedette die door heel Nederland op handen gedragen wordt en aan de lopende band standbeeldverzoeken ontvangt, heeft bondscoach Ronald Koeman vandaag verwittigd.

Natuurlijk berusten bovenstaande beweringen niet op de waarheid, behalve dat Bas er wel echt mee stopt.

Dost, die er tijdens zijn laatste wedstrijd tegen Engeland bijliep als een figurant in een sprookjesbos, voelt zich niet serieus genomen. Misschien heeft het altijd ter discussie staan er iets mee te maken dat prestaties en status hand in hand gaan, Bas. We roepen maar iets.

"Het is niet goed gelopen bij het Nederlands Elftal. Om wat voor reden dan ook. Ik ben op het moment gekomen dat ik zeg 'tot hier en niet verder'. Het werkt gewoon niet", aldus de emotionele voetballer van het Portugese Sporting Lissabon.

Omdat niemand anders het waarschijnlijk zal zeggen: bedankt voor je inzet, Bas. Voor dat ene prachtige doelpunt in je achttien optredens. Hoe moet het Nederlands Elftal nu verder, nu we niet meer getrakteerd worden op dat oogstrelende voetbal van je? Laten we drie dagen van nationale rouw afkondigen. Opdat we nooit zullen vergeten.

Naar verluidt zit ene Wout Weghorst zich nu krom te lachen op de zolderkamer in zijn ouderlijk huis.

Alle artikelen geladen. Overzicht →