Basisscholen hebben lak aan anti-Pietbrigade 

04 december 2017 - 11:15

Zo, BN'ers. Al gaan jullie op je kop staan met jullie 'Zwarte Piet is racisme'-shirtjes, volgen er nog 1.000 demonstraties van Kick Out Zwarte Piet en vingerverft men nog 374747231 spandoekjes. Op wat Randstedelijk volk na is er niemand die zich daar iets van aantrekt.

Onderzoek van DUO Onderwijsonderzoek & Advies onder 400 basisschooldirecteuren heeft namelijk uitgewezen dat op 80 procent van de Nederlandse scholen de kleur van de zwarte kindervriend geen enkel punt van discussie is geweest. Ruim 85 procent vierde het feest met Zwarte Pieten.

Nu komt het. Op 18 procent van de scholen was het voorkomen wél een heikel discussiepunt. En waar denkt u dat dit voornamelijk geweest zou kunnen zijn? Uhmmm. Moeilijke vraag wel.

Voor de doordenkers met een hoog Intelligentie Quotient: op 84 procent van de scholen in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag werd er verrassend gekozen voor een nieuw uiterlijk van Zwarte Piet, met de roetveegpiet als resultaat.

Minderheid bepaalt

Dat bewijst eens te meer dat de grote steden in Nederland een soort eilandjes zijn waar een zeer beperkte minderheid de dienst uitmaakt. Een soort Expeditie Robinson, maar dan gewoon in de polder. Waar lokale bestuurders hun mening en beleid laten afhangen van de grillen van een clubje mensen dat het pertinent overal mee oneens is en daar nog gelijk in krijgt ook.

In de rest van Nederland (89 procent!) peinsde men niet over het veranderen van het zwarte uiterlijk van de hardwerkende collegae van Sinterklaas. Op 96 procent van alle Nederlandse basisscholen werd Sinterklaas gevierd.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie