Basisschoolscholieren krijgen les over relaties en s*ks

Basisschoolscholieren krijgen les over relaties en s*ks 

20 maart 2023 - 10:34

Klinkt als een top idee dit: kindertjes uit groep 6, 7 en 8 op de basisschool (en in het speciaal onderwijs) krijgen de komende week les over relaties, seksualiteit en grenzen. Het is namelijk weer de jaarlijkse Week van de Lentekriebels, een nationale projectweek over seksuele vorming. Het thema van de week is dit jaar "Wat vind ik fijn?" 

Volgens Rutgers is het belangrijk dat ook tere kinderzieltjes op de basisschool die boodschap meekrijgen. Dus (ver?) voordat ze beginnen aan seks. "Leerlingen die van jongs af aan op een positieve manier over relaties en seksualiteit leren, hebben een positiever zelf- en lichaamsbeeld, kunnen beter communiceren over hun wensen en grenzen en ze leren respectvoller met elkaar omgaan", verklaart het kenniscentrum. Volgens het kenniscentrum is dat ook belangrijk omdat jongeren dan "minder worden geconfronteerd met seksuele problemen als ongewenste zwangerschap, soa’s en grensoverschrijdend gedrag". 

Voor de week heeft Rutgers een driedimensionaal model van de clitoris laten maken om aan kinderen in groepen 6, 7 en 8 te laten zien. De clitoris is belangrijk voor seksualiteit, maar is minder zichtbaar dan de penis, legt Rutgers uit. "Het is belangrijk dat leerlingen weten dat de clitoris bestaat, waar ze ligt, hoe de clitoris eruit ziet, en wat haar functie is, zodat ze (later) plezierige seksuele ervaringen kunnen hebben."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml