Upd: 'Baudet verdiepte zich slechts in visie Jared Taylor' 

20 december 2017 - 13:17

Ophef in medialand en bij de Anne Fleurtjes van deze wereld. Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet heeft volgens De Correspondent op 12 oktober een vijf uur durende ontmoeting gehad met de controversiƫle Amerikaan Jared Taylor.

Jared Taylor was in Amsterdam voor een congres van de extreemrechtse beweging Erkenbrand. Voor wie de 66-jarige Amerikaan niet kent; als grote inspirator van de Alt-Right-beweging is hij niet bepaald een nobody.

Al tientallen jaren waarschuwt hij de wereld voor het gevaar van rassenmenging, waarmee hij doelt op het, uiteindelijk, uitsterven van het blanke ras. Bovendien is Taylor van mening dat het zwarte ras de meest lage intelligentie heeft, waardoor zij er wereldwijd een puinhoop van maken.

De NOS weet u te melden dat er een kans aanwezig is dat er in het koppie van Baudet ook sympathieƫn zouden kunnen bestaan voor Erkenbrand en Alt-Right. De omroep baseert zich op een eerder retweet van Baudet en een positief woordje over Erkenbrand, afgelopen mei.

Ook De Correspondent proeft vermoedelijk racisme bij Thierry Baudet. In de lead van het artikel staat: "Baudet beweert racistische denkbeelden te verwerpen, maar de ontmoeting past in een jarenlang patroon".

Baudet weigert overigens tegenover de NOS de ontmoeting te bevestigen. Dat hoeft ook niet, want Taylor heeft de ontmoeting tegenover De Correspondent al bevestigd.

Update 13:17 uur:

Forum voor Democratie laat in een verklaring weten dat Thierry Baudet zich slechts verdiepte in de visies van Jared Talor en de Alt-Right-beweging. Zowel Baudet als zijn partij vinden "het belangrijk ons grondig te informeren en allerlei visies tot ons te nemen. Van links tot rechts, van mainstream tot minder mainstream."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie