Baudet: Migratiepact = handvat voor asieladvocaten
Binnenland

Baudet: Migratiepact = handvat voor asieladvocaten.

Het is allemaal leuk en aardig natuurlijk dat het kabinet ons gerust probeerde te stellen door het Marrakesh-pact juridisch niet-bindend te noemen, maar volgens Thierry Baudet kunnen er straks wel degelijk rechten aan worden ontleend. 

Zijn vrees is dan ook dat advocaten van (kansarme) asielzoekers straks met dit pact in hun handen eindeloos zullen doorprocederen tegen de staat, met alle gevolgen van dien. Tegenover het WNL-programma Haagse Lobby zegt hij zelfs dat het expliciete doel van het pact is om migratie te vergroten.

De leider der FvD'ers noemt als voorbeeld dat er in het pact wordt geschreven over 'to enhance migration', oftewel Engels voor het vergroten van migratie. Iets dat wij in de officiële verklaring overigens niet konden vinden, maar misschien ligt dat aan ons.

Overigens is het nog niet te laat hè? Vandaag volgt nog een debat in de Tweede Kamer voordat Nederland zijn krabbel gaat zetten onder het Marrakesh-pact. We kunnen bij onze zuiderbuurtjes zien dat het er daarbij best heet aan toe kan gaan.

Alle artikelen geladen. Overzicht →