Baudet vangt coronaboete voor optreden in Urk

Baudet vangt coronaboete voor optreden in Urk 

22 april 2021 - 10:42

Ook als je als politicus in het kader van een verkiezingstournee je gezicht laat zien in Urk moet je altijd de coronamaatregelen respecteren. Thierry Baudet (Forum voor Democratie) heeft een boete gekregen van 95 euro omdat hij zich niet aan de anderhalve meter-maatregel heeft gehouden.

Volgens het Openbaar Ministerie is het eigen schuld, dikke bult. Zij konden niets anders doen dan Baudet een boete opleggen: "Hij hield daar geen anderhalve meter afstand tot zijn omstanders en deelde daar zelf ook beelden van op Twitter. Een strafrechtelijke reactie kon niet uitblijven", aldus het OM.

Baudet bezocht Urk tijdens zijn verkiezingstournee. Hij werd door honderden mensen ontvangen en liep al handenschuddend over een plein. Hij liet zich ook gearmd met anderen op de foto zetten. Volgens het OM zijn organisatoren van iets dergelijks er verantwoordelijk voor dat de coronaregels in acht worden genomen. Dat is in Urk niet gebeurd en Baudet heeft zich zelf ook niet aan de regels gehouden, blijkt uit de vele beelden van de bijeenkomst. Daarom wordt hij op de bon geslingerd.

Een tijdje terug in maart moest hij zich verantwoorden op het politiebureau in Emmeloord, kijk hier nog eens de beelden terug:

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.