'Baudet verzuimde 85K aan boekenverkoop op te geven'

'Baudet verzuimde 85K aan boekenverkoop op te geven' 

15 november 2021 - 10:35

Twee personen hebben een klacht ingediend bij de integriteitscommissie omdat Thierry Badet verzuimd heeft te melden dat hij 85.000 euro heeft verdiend aan de verkoop van zijn boeken.

Tja, de voorman van Forum voor Democratie is er zelf altijd als de kippen bij om andere politici op foutjes te wijzen, dus moet hij nu ook op de blaren zitten. De beide klagers willen niet met hun naam bekend worden uit angst voor bedreigingen van Forum-aanhangers.

Wel stelt een van hen in een brief aan de commissie waarover NU.nl beschikt dat "niet melden van nevenfuncties en het niet opgeven van neveninkomsten strijdig is met de gedragscode voor Kamerleden".

Waarom het komt dat Baudet zoveel geld heeft kunnen verdienen? Omdat hij zijn boeken in eigen beheer uitgeeft middels een bv waarvan hij de enige aandeelhouder is. In november vorig jaar constateerde het televisieprogramma Zembla dat Baudet had verzuimd om te melden dat hij bestuurder van die bv was en dat hij ook de inkomsten niet had opgegeven. Baudet noemde de meldingsplicht in het programma "onzin".

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml