Baudet voor het hekje om vergelijking Holocaust

Baudet voor het hekje om vergelijking Holocaust 

07 december 2021 - 13:14

Thierry Baudet heeft een kort geding aan zijn broek hangen. De Forum voor Democratie-leider wordt voor de rechter gedaagd door het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) en het Centraal Joods Overleg vanwege uitspraken waarin hij de coronamaatregelen van het kabinet vergelijkt met de Holocaust. Het kort geding wordt gesteund door vier joodse overlevenden van de Tweede Wereldoorlog.

Baudet zei onder meer dat ongevaccineerden "de nieuwe Joden zijn en dat de wegkijkende uitsluiters de nieuwe nazi’s en NSB’ers zijn" en dat is volgens de organisaties de Holocaust bagatelliseren en dat mag niet. Ook dat Baudet twee foto's naast elkaar zet, van een kind dat niet naar een sinterklaasfeest mag en van een kind met een Jodenster dat wacht op deportatie, is volgens de organisaties niet bepaald oké.

De uitingen zijn "ernstig beledigend en onnodig grievend voor de vermoorde slachtoffers van de Holocaust, overlevenden en nabestaanden". Ze eisen, op last van een dwangsom van 25.000 euro per dag, dat Baudet de uitlatingen verwijdert, bijvoorbeeld van sociale platforms. Ook willen ze dat hij beeldmateriaal van de Holocaust niet langer gebruikt in het kader van het coronadebat.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml