Baudet zoekt Rusland-ontkenning MH17 bij Trump
Binnenland

Baudet zoekt Rusland-ontkenning MH17 bij Trump.

Thierry Baudet heeft president Donald Trump een brief gestuurd waarin hij vraagt of Trump kan helpen ontkennen dat Rusland de dader is van het neerhalen van vlucht MH17. Kandidaat-Kamerlid Baudet vraagt in de brief die hij privé gestuurd heeft of de nieuwbakken VS-president een nieuw onderzoek wil openen.

Thierry heeft met 25 andere Ruslandontkenners de brief opgesteld. Ze stellen daarin dat volgens hun het onderzoek van het Joint Investigation Team (JIT) niet onafhankelijk en overtuigend is. Omdat Trump ook Rusland niet ziet als boosdoener hopen ze dat hij een nieuw onderzoek wil openen, weet De Volkskrant.

De brief is op 24 november verstuurd en Baudet benadrukt dat zijn Forum voor Democratie niet gaat campagne voeren met deze brief onder de arm. De uiteindelijke initiatiefnemers zijn omstreden journalisten Billy Six, uit Duitsland, en Joost Niemoller. Het ministerie van Buitenlandse Zaken wil niet reageren, wel zijn ze op de hoogte van de brief. De vereniging voor nabestaanden van de MH17-ramp keurt de brief af.

Alle artikelen geladen. Overzicht →