BE-SCHA-MEND; niets meer, niets minder

BE-SCHA-MEND; niets meer, niets minder 

15 oktober 2022 - 10:00

Beschamend. Niets meer, niets minder. En het past zowel op de dwang en drang van het coronabeleid als het in de kou laten staan van Groningers – ondanks al dat gas dat reeds gewonnen is en nog steeds gewonnen wordt. Voor de buurlanden, dat dan weer wel.

Beschamend. Hoe onze politici hun eigen agenda’s hebben doorgedrukt, zowel bij de dwang en drang van de coronamaatregelen als bij het verfijnen van alle mogelijke manieren van ‘fuck you’ zeggen tegen Groningers.

Beschamend. Hoe keer op keer niet het welzijn van Nederlandse burgers voorop staat, ook niet die van de zwaksten, maar telkens weer ‘het narratief’ van de ‘beeldvorming’ wordt gevolgd. Burgers staan in de weg, kosten tijd en zouden gewoon niet moeten bestaan.

Beschamend. Hoe ondernemers ‘geholpen’ worden met de energierekening – maar wel pas volgend voorjaar, als ze al failliet zijn of de tent gesloten hebben. Hoe huishoudens ‘geholpen’ worden, zonder eerlijk te zijn wie er nou daadwerkelijk helpt: de belastingbetaler. Broekzak vestzak. Het koningshuis levert niet in, dat doen wij wel.

Beschamend. Die honderden miljarden die verdiend zijn door overheid, NAM, SHELL, EXXON en wie er ook maar aan de gaskraan draaiden. Maar een paar miljoen compensatie voor Groningse ingestorte huizen, kan er niet af. Waarschijnlijk moeten alle rekeningnummers handmatig worden ingevoerd, net als bij de toeslagenouders. Is moeilijk hoor, geld teruggeven. Inpikken daarentegen is een fluitje van een cent; desnoods zet je even nog wat flitsmachines aan langs de snelweg.

Beschamend. De ‘briljante’ plannen om energieleveranciers te nationaliseren. De dollartekens stonden in de ogen toen de Eneco’s van Nederland verkocht konden worden. En dat nationaliseren van banken pakte ook al zo goed uit hé? 

Beschamend. Het gejammer om de nieuwe coronagolf. BE-SCHA-MEND. Ik mis nog dagelijks het aantal doden dat geëerd wordt op het 8 uur journaal; mensen die door het coronabeleid te lang geleden hebben en dood zijn gegaan omdat de coronapatiënten voorgingen. Omdat een handjevol 80-jarigen en de enkele jongeling niet dood mochten gaan aan corona. Steek die maatregelen maar ergens waar de zon niet schijnt – mag ik dit zeggen? Eerst toegeven dat zieke mensen verwaarloosd zijn, dat jongeren richting psychische problemen en zelfmoord zijn gedreven en dat ouderen onnodig eenzaam dood zijn gegaan omdat een stel imbecielen met 50% van de kennis 100% van de beslissingen nam. Je had ook ándere beslissingen kunnen nemen met 50% van de kennis. En nee, niet met de kennis van nu. Ook met de kennis van toen – vraag de wappies maar.

BESCHAMEND. We worden geregeerd op beeldvorming en communicatie. De zin ‘geen actieve herinnering’ is vervangen door het niet weten, of het zich anders herinneren. Er wordt in de media om gelachen terwijl huilen gepaster zou zijn. Onze bewindslieden gedragen zich beschamend. Nog beschamender is misschien wel dat burgers keer op keer op hun partijen stemmen. BESCHAMEND.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.