Bedankt! 'We' staan weer eens voor schut: iedereen boos op Makkelie

Bedankt! 'We' staan weer eens voor schut: iedereen boos op Makkelie 

08 juli 2021 - 10:29

Dat krijgen ook alleen wij Nederlanders voor elkaar: Oranje is al lang en breed uitgeschakeld (gaan we het verder niet over hebben, in elk geval is Frank de Boer exit als bondscoach) en toch slaan 'wij' als landje een modderfiguur: gisteren werd de halve finale van het EK tussen Engeland en Denemarken gespeeld met landgenoot Danny Makkelie als scheidsrechter (en onder andere Pol van Boekel en Kevin Blom als videorefs) en na 90 minuten stond het nog 1-1, er kwam een verlenging en toen kwam de 101e minuut.

De Engelse speler Raheem Sterling ging na een solo over de rechterflank liggen, nadat hij tussen de Denen Joakim Maehle en Mathias Jensen door was gelopen. Van duidelijk contact was geen sprake (een schwalbe noemen we dat). Makkelie wees desondanks naar de stip en de VAR zag geen reden om die beslissing te wijzigen. Harry Kane mocht vervolgens de penalty nemen en werd de grote man: de spits zag zijn inzet gekeerd door doelman Kasper Schmeichel, maar scoorde alsnog in de rebound. Engeland naar de finale, met dank aan de Nederlandse scheids.

Onder andere de Deense bondscoach is woest: "Dat dit duel zo beslist wordt, maakt me boos", zei Hjulmand. "Ik heb de internationale pers gelezen, het was een strafschop die niet toegekend had mogen worden. We zijn erg teleurgesteld." Ook oud-doelman Peter Schmeichel (de pa van Kasper) bijvoorbeeld: "De scheidsrechter heeft echt een grote fout gemaakt. Dit is moeilijk te verteren."

Zelfs de Engelse analysten begrepen er niks van: "Als we eerlijk zijn, elk land zou helemaal kapot zijn als je verliest door zo'n penalty", zei Gary Neville. De enige die het wel een strafschop vond was hoofdrolspeler Sterling: "Het was absoluut een penalty", zei de aanvaller van Manchester City. "Ik ging het strafschopgebied in en hij strekte zijn been uit, waardoor ik viel."

Ook in Nederland zelf werd de kwestie besproken, zoals bij de heren van Veronica Inside:

Ook Mourinho deed een duit in het zakje: 'Never a penalty':

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml