Bedreigde Caroline: 'Ik kijk of er niet iemand om de hoek staat'  

07 juni 2023 - 15:08

Fractievoorzitter Caroline van der Plas stapt op haar verjaardag in de taxi van Rutger en samen rijden ze naar de Tweede Kamer. Want ook op deze dag moet zij gewoon werken. Gelukkig heeft Rutger een mooi cadeau voor haar meegenomen: de boerenkalender. Zelf heeft ze geen ambitie om als model op de kalender te schitteren. Op Twitter wordt ze vaak vergeleken met ma Flodder, zelf vindt ze zichzelf meer een ma modder.

De kalender is niet haar enige cadeau. Rutger zet ook het nummer Talking to the Moon aan van Don Henley. Dit nummer betekent veel voor de fractievoorzitter omdat zij dit altijd samen met haar man Jan luisterde. Caroline is al een paar jaar weduwe maar moet er niet aan denken om een nieuwe man in haar leven toe te laten: “Er zijn meer mannen, maar er zijn niet meer Jannen. Nee dat zou ik niet willen”.

Omdat er geen man in haar leven is werd ze vanmorgen alleen wakker en moest ze haar eigen verjaardagsontbijt maken: “Normaal werd je wakker en kreeg je een dikke knuffel, een lekker ontbijtje, gezellig maken, koffie, ja dat heb je niet meer”. Gelukkig heeft ze veel lieve mensen om zich heen zoals haar zoons en haar moeder. Toch maakt haar moeder zich wel zorgen om haar veiligheid. Niet iedereen is het natuurlijk eens met het Kamerlid. Dit leidt tot bedreigingen die soms zelfs zo ver gaan dat ze haar dood wensen: “Veel haat, bagger en bedreigingen. Je bent er nooit vrij van. Mensen blijven het nodig vinden om dit te doen”. Ook haar gezin heeft met de bedreigingen te maken. Vanwege de veiligheid mag ze hier natuurlijk niet zo veel over zeggen: “Als ik mijn deur uitloop, dan kijk ik om mij heen. Staat er niet iemand om de hoek?”

Klik hier om de hele aflevering van Taxi Castricum terug te kijken.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml