Bedrijf weert leden Vindicat, want 'geen-eikels-beleid'
Binnenland

Bedrijf weert leden Vindicat, want 'geen-eikels-beleid'.

Het Groningse marketingbureau Sellian heeft als reactie op de mediastorm rondom studentenvereniging Vindicat besloten om geen enkel lid van Vindicat meer aan te nemen. Het bedrijf noemt het een 'geen-eikels-beleid'. 

Als studenten ervoor kiezen zich te verbinden aan een vereniging als Vindicat "met normen en waarden zoals die onlangs in het nieuws kwamen, dan is dat voor ons reden om te zeggen dat wij op zoek zijn naar ander talent", vertelt eigenaar Goeran de Pater. Hij wil volgens RTV Noord geen 'verkeerd DNA' in huis halen.

Sensatiezoeken 

Niet alleen 'Vindicaters', ook leden van andere verenigingen hoeven niet meer bij het bedrijf aan te kloppen. Dat heeft niets met sensatie zoeken te maken, verzekert De Pater. "Wij willen gewoon duidelijk maken waar wij voor staan. Wij maken als bedrijf een keuze voor het type mens dat je wel of niet in huis wil halen."

Respectloos

Mede-eigenaar Ernst Wallinga schreef al een blog over het standpunt. "De manier waarop de jongens en meisjes respectloos met nieuwe leden omgaan, zet een beeld neer van verwende kinderen die denken dat hun gedrag zich verheft boven het gewone volk en verbeeldt zich dat het lidmaatschap van 'Het Corps' toegang biedt tot de betere baantjes voor de toekomst", schrijft hij "We willen geen eikels in de club die graag andere eikels naar binnen halen", zo eindigt Wallinga zijn blog. 

Benadeeld

In een reactie zegt rector Stijn Derksen van studentenvereniging Vindicat dat hij het standpunt van het bedrijf betreurt. Hij vindt het jammer dat op basis van incidenten niet alleen de betrokkenen maar iedereen benadeeld wordt. Elk bedrijf heeft volgens hem echter een eigen keuze. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →