'Bedrijven met dieselbus de sjaak door drammende milieuregels'

'Bedrijven met dieselbus de sjaak door drammende milieuregels' 

09 augustus 2023 - 10:39

Maar natuurlijk, lekker ondernemertje pesten! Want daar zijn we in Nederland goed in. Bedrijven met een bestelwagen op benzine of diesel kunnen over anderhalf jaar geen klussen meer aannemen in milieuzones die sommige gemeenten dan hebben ingesteld, daarvoor waarschuwt ING Lease.

Sta je dan, als hardwerkende mkb'er. Kapot gemaakt door de coronamaatregelen, kapot gemaakt door de hoge energiekosten en binnenkort in enkele tientallen gemeenten kapot gemaakt door een zogeheten zero-emissiezone voor goederenvervoer. In zulke gebieden mogen alleen voertuigen komen die geen CO2 en andere schadelijke stoffen uitstoten, om bijvoorbeeld winkels te bevoorraden.

Per 1 januari 2025 gaat dit onder meer in Rotterdam, Assen, Dordrecht en uiteraard ook in onze prachtige hoofdstad Amsterdam in. Nu denkt u natuurlijk: tijd zat! Maar dat is een misvatting. Veel ondernemers hebben helemaal niet zoveel tijd dan ze denken om zo rendabel mogelijk duurzame bestelbussen te kopen. 

Stel je de investering in elektrische voertuigen uit tot het laatste moment, dan loop je het risico dat in één keer veel dure bedrijfswagens tegelijk aanschaft moeten worden. Met alle gevolgen voor het bedrijfsleven van dien. Maar dat geeft natuurlijk niet, de gemeenten kunnen weer mooi een maatregel voor de bühne van hun lijstje strepen!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml