Beerput The Voice verder open: 'Seksgrapjes achter de schermen'

Beerput The Voice verder open: 'Seksgrapjes achter de schermen' 

17 januari 2022 - 11:24

De uitzending van het programma BOOS van BNNVARA over de smeerpijperij bij het programma The Voice of Holland laat nog even op zich wachten, maar er sijpelen nu al meer details naar buiten. 

Voor wie onder een steen heeft geleefd, in het kort: bandlid Jeroen Rietbergen (vriend van Linda de Mol) erkent beschuldigingen van #MeToo-gedrag bij het programma en is opgestapt, RTL cancelt de show net als verschillende sponsoren, Ali B. wordt beschuldigd maar ontkent, zangeres Anouk wil niks meer met de 'corrupte bende' te maken hebben en De Volkskrant brengt nu verhalen van verschillende slachtoffers naar buiten.

En die verhalen zijn niet mals. Neem de ervaringen van Kirsten Berkx: "Ik weet nog dat ik door de gang liep en dat Jeroen achter me stond, er was verder niemand. Wat heb jij een geil broekje aan’, zei hij." Er iets van zeggen durfde ze niet (en zij niet alleen): "Niemand durfde iets over zijn opmerkingen te zeggen, want Rietbergen is een machtige man. Hij is de fucking zwager van John de Mol, de baas van alles."

Een deelneemster die anoniem wil blijven vertelt het volgende over een repetitie met Rietbergen en zijn band. Hij vroeg haar op een andere plek te gaan staan. ‘Dan kan ik naar je kont blijven kijken'. Zijn bandleden zeiden er niets van. "Het werd weggelachen. Zo was Jeroen gewoon."

Walgelijk gewoon. Ook Nienke Wijnhoven (destijds slechts 19 lentes jong) zegt dat de reputatie van Rietbergen bekend was: "Er gingen verhalen over hem rond." Als hij aanbood om naar haar hotel te rijden, werd ze subtiel beschermd door een aanwezige: ‘Nee, ik rijd je wel’, zei diegene dan.

En dit is vast nog lang niet alles. Wij zijn reuze benieuwd (en ook een beetje huiverig) voor wat nog komen gaat. Wordt vervolgd...

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml