Begeleider laat leerlingen examenvragen zien
Buitenland

Begeleider laat leerlingen examenvragen zien.

Een leerlingenbegeleider van het Sint-Jan-Berchmanscollege in het Belgische Genk heeft voorafgaand aan de examens ongeveer tien leerlingen de examenvragen en de daarbij horende antwoorden laten inzien.

Freddy Verpoorten, directeur van het college, zit erg in zijn maag met het voorval. Hij zegt: "Midden vorige week circuleerden plots geruchten dat enkele leerlingen examenvragen hadden kunnen inkijken. We hebben de zaak grondig uitgezocht en jammer genoeg hebben we moeten vaststellen dat dit inderdaad klopte. Toen wij hem hiermee confronteerden, gaf het het ook direct toe. Hij deed het uit een vorm van sympathie voor de leerlingen. Het was niet zijn bedoeling om daar op de één of andere manier voordeel uit te puren", zo zegt Verpoorten.

De begeleider heeft uiteindelijk zelf zijn ontslag ingediend, zo weet het Nieuwsblad. Ouders van leerlingen die de examenvragen niet van tevoren hadden mogen inzien, hebben overwogen om een klacht in te dienen en een advocaat in te schakelen. De school heeft nu besloten dat de leerlingen van wie vaststaat dat zij de vragen van tevoren hebben bekeken, in augustus een bijkomende proef moeten afleggen om alsnog te kunnen slagen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →