'Belangrijk deel fossiele subsidies voor plastics'

'Belangrijk deel fossiele subsidies voor plastics' 

19 september 2023 - 10:03

Zo, nu komen onze vrienden van Extinction Rebellion helemaal niet meer van die A12 af... De subsidies voor de fossiele industrie vallen hoger uit dan aanvankelijk gedacht en dat komt grotendeels door belastingvoordelen voor aardolie die wordt verwerkt in plastic en andere kunststof.

Kortom, dat is dus extra fout. Want niet alleen sloopt de fossiele industrie Moeder de planeet, maar plastics slopen het milieu en alle levende beestjes nog eens dubbel zo hard. We weten dit dankzij De Volkskrant, dat al in bezit is van de Miljoenennota. In het overzicht dat het kabinet vandaag publiceert, bedraagt de post subsidies voor aardolie liefst 14 miljard euro, een extreem hoog bedrag vergeleken met de andere posten.

Dit weekend lekte al uit dat het kabinet het totaal aan fossiele subsidies in Nederland daarin raamt op een bedrag tussen de 39,7 en 46,4 miljard euro. Dat is enkele miljarden hoger dan het bedrag van 37,5 miljard dat milieuorganisaties deze maand naar buiten brachten. Nu weten we dus waarom.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml