'Belastingdienst faalt bij innen van uw zuurverdiende euro's'

'Belastingdienst faalt bij innen van uw zuurverdiende euro's' 

13 juli 2023 - 10:47

De Belastingdienst faalt en faalt en nu merken ze het zelf ook eens. Uit interne stukken blijkt dat bij de inning van een derde van alle jaarlijkse belastinginkomsten, ofwel 100 miljard euro, sprake is van "hoge risico’s" doordat de dienst simpelweg tekortschiet. En dat betekent: geen belasting betalen! 

De "continuïteit van belastingopbrengsten" kan volgens de Belastingdienst "in gevaar" komen door niet-adequate uitvoering van de massale processen, Waar je dan aan moet denken? Nou, bijvoorbeeld bij het innen van de omzetbelasting, vennootschapsbelasting, inkomensheffing, erfbelasting en schenkbelasting.

Allemaal gratis geld voor de overheid. Maar door "gebreken in de uitvoering", "problemen bij de handhaving", "complexiteit van belastingwetgeving", "personeelstekort", "economische realiteit" en "nalevingstekort" loopt de fiscus miljarden en miljarden aan inkomsten mis, blijkt uit de zogenoemde compliance maps die het NRC heeft ingezien

Jammer joh! Moeten jullie maar beter je best doen. Wij hebben wel een tip voor de hardwerkende burger: geef het extra geld niet uit, straks wordt u nog als fraudeur gezien en dient u alles in één keer over te maken.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml