Belastingdienst snapt ICT niet, u bent slachtoffer
Binnenland

Belastingdienst snapt ICT niet, u bent slachtoffer.

De Belastingdienst begeeft zich weer eens op veel te glad ijs, door aan een nieuw computersysteem te beginnen zonder dat er blijkbaar een ambtenaartje rond banjert die begrijpt hoe de vork in de steel zit.

Want, zo meldt RTL Nieuws, het innen van erfbelasting blijkt een erg moeilijke taak voor de zeer hoog opgeleide werknemers van de instantie.

Omdat ze de klokken weliswaar horen luiden, maar geen flauw benul hebben waar de klepel hangt, moet u als erfgenaam vaak maanden wachten totdat het geld door de notaris kan worden vrijgegeven. En dat is pijnlijk. Zeker als u net uw dierbare hebt verloren.

Sowieso lacht de Belastingdienst u keihard in uw muil uit en u kunt daar als machteloze burger weinig tegen doen. Over het geld waar erfbelasting over moet worden betaald, is immers al een keer belasting betaald.

Het is daarom beter om, wanneer u een beetje vermogend dreigt te raken, uw liquide middelen van de bank af te halen. Schoenendozenstijl. Waar denkt u trouwens dat een kluis voor dient? Cash bewaren en familieleden vertellen waar het verstopt is, betekent geen extra belasting afdragen. Wij roepen u NIET op tot belastingontduiking, vermelden slechts hoe het ook kan.

Anywayz, de tijdelijke schade die de Belastingdienst door het mislopen van erfbelasting heeft wordt beraamd op een slordige 450 miljoen euro. Dat geld stroomt later uiteraard alsnog binnen. Krijgt u drie jaar later opeens een mooie blauwe brief of online melding.

En u weet het: Leuker kunnen we het niet maken, ook niet makkelijker.

Alle artikelen geladen. Overzicht →