Belastingdienst financiert polderjihadi's 

21 november 2017 - 09:30

Goed, de kop van dit artikel lijkt misschien wat suggestief. Toch kunt u dit best letterlijk nemen wanneer u in gedachte houd dat uitgereisde kalifaatgangers zich iedere 20e van de maand (gisteren dus weer) verdringen bij buitenlandse pinautomaten voor hun maandelijkse bijdrage van de Nederlandse Belastingdienst.

Is het geen giller? Die vraag zullen we maar vast voor u beantwoorden: het is diep, diep, diep en dieptriest. U weet overigens dat u vrolijk meebetaalt aan deze onzin?

Sinds vorige maand is het wettelijk mogelijk alle geldstromen die vakantievierend religieus gerelateerd tuig, dat strijdt voor een inmiddels niet bestaand kalifaat, ontvangt te beëindigen.

De opsporing- en inlichtingendiensten hebben de schone taak gekregen de Belastingdienst op de hoogte te houden van vakantievierders die geen recht meer hebben op door werkend Nederland betaalde subsidies toeslagen. Maar ach, who cares? Maandje meer of minder, de belastingbetaler tikt wel weer af.

De Belastingdienst stelt tot op heden nog niets te hebben vernomen van de verantwoordelijken. Een snuggere woordvoerder weet wel hoe dat komt: "De wet is nog maar kortgeleden in werking getreden."

Lieve naïeve mensen, dit behoort topprioriteit te zijn. Het is vervelend dat u dat van notabene een PowNed-webredacteur moet vernemen, ook zeer onwenselijk trouwens, maar uitreizigers worden als het ware dus gewoon gesteund door de Nederlandse Staat.

Dit gegeven stuit ook het CDA tegen de borst. De regeringspartij eist opheldering van D66- staatssecretaris Menno Snel. Pieter Omtzigt wil weten of er überhaupt wel gecontroleerd wordt of de lijst met uitreizigers een maandelijkse bijdrage (lees: uitkering) van de Belastingdienst ontvangt en wanneer deze wordt stopgezet.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie