Belg belt drie keer 112, sterft alsnog
Buitenland

Belg belt drie keer 112, sterft alsnog.

Een ongelukkig Belg uit het Vlaamse Melsele is overleden ondanks het feit dat hij drie keer 112 gebeld had. Drie keer kwam hij in de wacht te staan omdat de nooddiensten het te druk hadden.

De alleenstaande Pascal Wauters (46) voelde zich op 6 juni niet goed op zijn werk. Toen hij thuis kwam ging het snel bergafwaarts en besloot hij 's lands 112 te bellen. Drie keer nam er niemand op. De eerste keer wachtte hij vier minuten, de tweede keer drie minuten en de laatste keer bijna een minuut.

Uiteindelijk werd zijn lichaam enkele dagen later gevonden door zijn zus. De nooddiensten namen niet op omdat er die avond noodweer over Belgiƫ trok en veel mensen 112 belden. Daarom werd Wauters in de wacht gezet, zo schrijft het AD. "We zijn geschokt. Pascal is gestorven omdat andere mensen massaal belden voor iets banaals als een ondergelopen kelder", aldus de familie van Wauters.

Jan Jambon, de minister van Binnenlandse Zaken, heeft een onderzoek ingesteld: "Dit mag niet gebeuren. We nemen dit voorval zeer ernstig."

Alle artikelen geladen. Overzicht →