Belg krijgt 'habbekrats' na medische misser
Buitenland

Belg krijgt 'habbekrats' na medische misser.

Een 55-jarige man uit Antwerpen krijgt slechts 5.765 euro schadevergoeding nadat bij een operatie twee klemmen in zijn buik achterbleven. "Een jaar lang heb ik helse pijnen geleden en enorme risico's gelopen, maar nu blijf ik achter met een habbekrats."

De man moest in 2006 geopereerd worden aan zijn dunne darm, meldt Het Laatste Nieuws. Een paar maanden later krijg hij hevige pijn. "Alsof ze duizend messen tegelijk in mijn buik staken", vertelt de Belg.

Begin 2007 ging hij terug naar het ziekenhuis, maar daar werd hij niet serieus genomen. Past toen hij met klem verzocht foto's te laten nemen, belandde hij onder het röntgenapparaat. Hier kwamen de twee klemmen van zestien centimeter aan het licht en werden achterblijfsels met spoed verwijderd. 

Gisteren sprak de rechtbank zich uit over de schadevergoeding. Ze hielden in hun oordeel rekening met het feit dat de klemmen geen schade hebben aangericht of blijvend letsel hebben veroorzaakt. Al met al duurde de zaak negen jaar. "Ik ben moegestreden", aldus het slachtoffer. "Na aftrek van advocaten- en gerechtskosten hou ik niets over."

Alle artikelen geladen. Overzicht →