Belg mishandelt & vernedert overlastgever (13)
Buitenland

Belg mishandelt & vernedert overlastgever (13).

In de Belgische stad Lokeren is zondagavond een 13-jarige jongen van Marokkaanse komaf in elkaar gerost en vernederd door een volwassen man. Hij schopte, sloeg en bespuwde de tiener, mogelijk omdat deze deel uitmaakte van een groep overlastveroorzakers in de wijk waar de agressor hem belaagde. 

"Plots hoorden we luid schelden en roepen op straat", aldus ooggetuige Nathan Verstraete. "We zagen hoe een volwassen man een jongen aan het schoppen en slagen was. Hij was ook heel de tijd aan het spuwen op de tiener. Toen we naar beneden gingen om het slachtoffer te helpen, lag de knaap half bewusteloos op straat. Hij hing ook vol met het speeksel van zijn belager."

Volgens de Gazet van Antwerpen konden ambulancebroeders het slachtoffer ter plekke oplappen.

De krant citeert de lokale politiebaas ­Patrick Trienpont, die stelt dat - behalve de eerdere overlast - ook een misverstand aan de mishandeling ten grondslag lijkt te liggen. "Het groepje was blijkbaar herrie aan het maken en de buurtbewoner verklaarde dat hij dacht dat het om een vechtpartij ging. Toen hij tussenbeide wou komen bleek dat niet het geval te zijn. Hij verklaarde dat de jongeren zich daarna tegen hem keerden. Het spreekt voor zich dat het geweld dat de man gebruikte ten overstaan van een van de jongeren buiten alle proporties was."

De agressieve Belg is aangeklaagd voor de schoppartij. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →