Belg rijdt in op politie, krijgt 3,5 jaar cel
Binnenland

Belg rijdt in op politie, krijgt 3,5 jaar cel.

Een baldadige Belg die halsbrekende capriolen uithaalde in Heerlen toen hij werd achtervolgd door de politie moet 3,5 jaar de bak in. Daarnaast mag de wegmisbruiker vijf jaar geen auto besturen en moet hij aan zes agenten een schadevergoeding van 870 euro betalen. 

Dit heeft de rechtbank in Limburg vandaag bepaald. De man reed vorig jaar op 9 november met een belachelijk hoge snelheid door een 30-kilometerzone in Heerlen. Na een stopteken van agenten vluchtte de 34-jarige meneer en ontstond er een achtervolging op de A76 waar meerdere politievoertuigen bij betrokken waren, meldt 1Limburg

De belg reed keihard en bleef wisselen van vluchtstrook. Ook stuurde hij een paar keer richting de politieauto's. Hij had inmiddels nog maar drie banden, omdat hij er onderweg een was verloren. Aan het einde van de achtervolging reed hij nog tegen een derde politieauto aan, maar de agenten sprongen op tijd de auto uit.  

De rechtbank is van oordeel dat hij daarbij de levens van de inzittenden van drie politievoertuigen in gevaar heeft gebracht. Hij werd uiteindelijk in België aangehouden.  

Alle artikelen geladen. Overzicht →