Belg sluit vrouwen op en verkracht hen, OM eist cel en tbs
Buitenland

Belg sluit vrouwen op en verkracht hen, OM eist cel en tbs.

Bizar en ziek nieuws uit België. Een 22-jarige man heeft gisteren 15 jaar cel en TBS tegen zich horen eisen nadat hij tot twee keer toe een jonge vrouw maandenlang had opgesloten en verkracht.

Behalve deze meneer staat ook diens vader terecht: hij zou op de hoogte zijn geweest van wat zijn zoon deed, maar greep niet in. Tegen hem is een celstraf van twee jaar geëist.

Het bizarre aan het verhaal is het volgende: het meisje - met wie de man een relatie had - was toen het misbruik plaatsvond (in 2016) minderjarig en bovendien verstandelijk gehandicapt, waardoor ze het verstandelijke vermogen van een 13-jarige had.

"Ze kreeg om de drie dagen een boterham te eten en moest zich wassen in een emmer. Toen ze werd gevonden kon ze amper lopen en deed het zonlicht pijn aan haar ogen, want er was zelfs geen raam in de kelder", zo stelt de openbaar aanklager.

Dader na een jaar weer vrij, maakt direct tweede slachtoffer

De man werd voor dit vergrijp in mei 2017 alweer vrijgelaten. En zoals dat wel vaker gaat bij dit soort zieke geesten maakte hij drie dagen daarna al een nieuw slachtoffer. Hij liep tegen de lamp toen hij met het slachtoffer vluchtte naar Frankrijk, waar de twee werden betrapt op winkeldiefstal.Tijdens het verhoor liet het slachtoffer weten ook verkracht te zijn en weinig te eten te hebben gekregen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →