Belg 'verkoopt' gemeenteraadsverkiezingen-stem
Buitenland

Belg 'verkoopt' gemeenteraadsverkiezingen-stem.

Bruno Vandevoorde uit het Belgische Poperinge is klaar met de politiek. Bij wijze van een ludieke actie heeft hij zijn stembiljet voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober te koop gezet. 

"In tegenstelling tot vroeger, interesseert politiek mij niet meer. Ik heb het gevoel dat het niet meer om de mensen draait. Erger zelfs: politici lijken me steeds mensvreemder te worden. Dus waarom niet mijn stem verkopen. De politiek zit toch alleen maar in onze zakken, dus nu is het mijn beurt om er mijn voordeel mee te halen. De hoogstbiedende mag kiezen op wie ik stem."

Op zich doet Vandevoorde dat heel slim. Het verkopen van je stem is net als in Nederland ook in België strafbaar en kan een maand celstraf opleveren. Maar op deze manier kan er formeel nooit achterhaald worden of er frauduleuze handelingen zijn verricht. Want vermoedens, daar kan justitie niets mee.

Wilt u dus een zakcentje bijverdienen en bent u ook klaar met de politiek? Volgend jaar krijgt u maar liefst vier(!) cashmogelijkheden.

1) 20 maart: Provinciale Statenverkiezingen + Waterschapsverkiezingen
2) 23 mei: Europese Parlementsverkiezingen
3) 27 mei: Eerste Kamer-verkiezingen

Alle artikelen geladen. Overzicht →