Belg schiet schoonmoeder met kruisboog
Buitenland

Belg schiet schoonmoeder met kruisboog.

Wat doe je als je van plan bent je vrouw te vermoorden, maar onverwachts je schoonmoeder aantreft? Bouwvakker Yves W. uit het Belgische Tongeren besloot van deze onaangename verrassing alsnog het beste te maken en dus schoot hij zijn slachtoffer eerst neer met een kruisboog, waarna hij haar keel probeerde door te snijden. Dit alles voltrok zich voor de ogen van zijn zoon, bericht het Nieuwsblad.

Volgens schoonvader is het drama het resultaat van een vechtscheiding en is het niet de eerste keer dat W. met geweld heeft gedreigd. “Yves is drie weken geleden uit huis gezet. Hij heeft onze dochter Sandy daarna constant bedreigd. Hij zou haar met zwavelzuur overgieten. Onze dochter heeft minstens tien keer een klacht ingediend bij de politie, maar die kan niets doen zolang er niets is gebeurd. Nu is het zover. Hij heeft haar opgewacht, maar verwachtte niet dat hij er mijn vrouw zou aantreffen.”

Oma Marie-Elise werd voor de ogen van haar kleinzoon onder andere in haar hals gestoken. Gelukkig was haar halsslagader net niet geraakt. “Yves dacht dat ze dood was en is gevlucht. Onze kleinzoon heeft via een schuifraam kunnen ontsnappen en is naar de buren gelopen. Die hebben de hulpdiensten gebeld.” Moeder en kind verblijven voorlopig onder politiebewaking op een schuiladres.

Alle artikelen geladen. Overzicht →