Belg wenst martelaarsdood, faalt
Buitenland

Belg wenst martelaarsdood, faalt.

De 64-jarige voormalige postbode uit het Belgische Buggenhout die gistermorgen met zijn bestelbusje op zijn 38-jarige ex-vrouw inreed, hoopte dat beiden bij de aanrijding zouden omkomen. Gelukkig zijn beiden 'slechts' lichtgewond geraakt.

De man voerde zijn sinistere plan met voorbedachte rade uit. Hij kon het liefdesverdriet van de na jaren gestrande relatie niet verkroppen. Hij besloot dat het daarom beter zou zijn als de twee allebei naar het hiernamaals zouden gaan. Hij reed daarom tijdens de dagelijks postronde van de vrouw (die hij uit zijn hoofd kende) frontaal met zijn bestelbus op het in haar auto zittende slachtoffer in.

Buurtbewoners spreken van een "enorme klap", waarbij de ravage aanzienlijk was. De vrouw moest door de brandweer uit het wrak worden gehaald, de dader kon er zelf uitklimmen. Teleurgesteld zou hij toen hebben gezegd: "We moesten er allebei aan, maar dat is mislukt".

De gepensioneerde postbode is aangehouden. Zijn ex-vrouw werd gisteren direct naar het ziekenhuis overgebracht, waar ze vanmorgen uit ontslagen werd.

Alle artikelen geladen. Overzicht →