Belgen beboeten Belgische vlaggentoners 

19 juni 2018 - 14:00

De Belgische politie haat België. Voetbalsupporters die trots hun vaderlandsliefde tonen door een vlag uit een autoraam te steken, een spiegelhoesje in driekleur aanbrengen of bijvoorbeeld een vlag aan de voorgevel ophangen, riskeren een boete. 

Spiegelhoesjes die de richtingaanwijzers verbergen en/of het zicht verminderen, leveren bestuurders een boete op van 58 euro. Het blijft niet alleen bij spiegels, want eigenlijk haat de politie elke vorm van vlaggen in combinatie met een auto. Die worden dus in geheel niet getolereerd.

Wie dacht dat het gezeik om die paar dagen per twee jaar (EK en WK) daarmee afgelopen is, heeft het mis. 

Fiscaal expert Michel Maus waarschuwt voor vlaggen met het embleempje van een biermerk op gevels van huizen. In Vlaanderen geldt namelijk een 'belasting op uithang- of aanplakborden'. Vlaggen met een biermerk vallen daaronder.

Volgens Maus zou het weleens kunnen gebeuren dat gemeenten zich ineens verplicht gaan voelen die belasting te heffen als mensen die daar wél belasting voor betalen massaal gaan klagen.

Niet bekend is of andere bevolkingsgroepen die zich schuldig maken aan bijvoorbeeld onnodig claxonneren ook op de bon geslingerd gaan worden. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie