Belgen boos over WK-lied voor 'seksistische rapper' 

07 maart 2018 - 13:10

In tegenstelling tot wij Nederlanders, gaan de Belgen wél naar het WK komende zomer in Rusland. En net zoals dat normaal gesproken ook bij ons gebeurt, zal de interne markt bij onze zuiderburen overspoeld raken met gelegenheidsnummers van B-artiesten.

Er is natuurlijk ook altijd één iemand die een zogenaamd 'officieel' WK-lied naar buiten mag brengen. De Belgische voetbalbond heeft daarvoor aangeklopt bij rapper Damso. Een opmerkelijke keuze anno 2018, want de Franstalige man wil net als veel andere rappers nog wel eens respectloos tegenover het vrouwelijke geslacht zijn.

In zijn nummers heeft hij het regelmatig over 'bitches en sletten' en hanteert hij seksistisch teksten als 'ik neuk je als een teef ook al draag je een hoofddoek'. Om even een passende vergelijking te maken: het is precies hetzelfde als wanneer de KNVB rapper Boef een WK-nummer zou laten maken. 

Seksisme

Dit stuit de Vrouwenraad in België dan ook tegen de borst. In een open brief aan de sponsors van de Belgische voetbalbond roept de Vrouwenraad hen dan ook op de bond te dwingen van deze keuze af te zien. De bond zou hiermee namelijk seksisme goedpraten.

"Indien de KBVB zijn keuze voor Damso weigert te herzien, kunnen wij niet anders dan een klacht indienen bij het Instituut voor de Gelijkheid van Mannen en Vrouwen." 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie