Belgen verwijderen 112-campagne na één dag
Raar

Belgen verwijderen 112-campagne na één dag.

Onze zuiderburen hebben het weer voor elkaar. De praatpalen gaan verdwijnen van de Vlaamse snelwegen. En dus lanceerde het ministerie van Mobiliteit een campagne wat je dan wél moet doen bij pech (112 bellen). Maar na één dag bedacht men dat dit toch niet zo'n goed idee is.

"Alle praatpalen gaan met pensioen. Bij pech bel je voortaan 112", stond er op bordjes te lezen. Met een foto van een praatpaal met dekentje in een rolstoel, hoe leuk. Kosten: 10.000 euro. Maar - net als in Nederland - wordt 112 ook bij de Belgen nu al regelmatig platgebeld. En dan is het toch niet zo handig dat men voortaan ook voor elke platte band de noodhulp inschakelt.

"Het noodnummer 112 bel je ­enkel en alleen voor urgente gevallen. Denk drie keer na voor je dat nummer belt: die boodschap leek met ­deze campagne te worden onder­graven", aldus minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA). Volgens de verantwoordelijken voor de campagne is er wel overleg gevoerd met de nooddiensten. "Maar we begrijpen de verwarring", zegt Lieselotte Bailly van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV).

Hoe dan ook: het laatste woord is hier nog niet over gezegd in België. Men gaat nu uitvogelen wat dan wél een handige campagne is, weet Het Nieuwsblad.

Alle artikelen geladen. Overzicht →