Belgen willen geen islamitische staat worden 

07 april 2018 - 09:55

Onze zuiderburen hebben met afschuw gereageerd op de aspiraties van de partij ISLAM, die als het ff meezit België gaat omtoveren tot een honderd procent islamitische staat. Zelfs de linkse oppositiepartijen, verbaast ons enigzins een beetje, zijn geen voorstander van de wilde plannen van de in 2012 opgerichte partij.

Dat de partij inmiddels groeit als kool blijkt wel uit het feit dat ISLAM in 28 gemeenten in het Brussels gewest en Wallonië mee zal doen bij de aankomende gemeenteraadsverkiezingen in dit najaar.

Niettemin lijkt er dus weinig steun voor een toekomstig islamitisch België. Voorzitter Gwendolyn Rutten van Open Vld kan er met haar hoofd niet bij het geopperde idee mannen en vrouwen te scheiden in het openbaar vervoer. "We hebben lang gevochten voor vrijheid en gelijke rechten van man en vrouw. En dat gaan we zo houden."

Wouter Beke, voorzitter van coalitiepartner CD&V, spreekt van "onaanvaardbare standpunten die ISLAM erop nahoudt". Hij heeft de instantie die zich inzet tegen discriminatie opgeroepen te kijken of er een klacht kan worden ingediend.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie