Belgen zetten dood aan christenen-roeper naar NL uit 

30 november 2018 - 15:50

Nou, fijn is dat. De zoon van een 'Nederlands-Marokkaanse haatpredikant' die in België woonde en twee jaar geleden in een filmpje opriep christenen te vermoorden is door onze zuiderburen naar ons land gestuurd.

Meneer heeft immers naast de Marokkaanse ook de Nederlandse nationaliteit en dus is het ons probleem, of iets in die richting. Theo Francken (Asiel en Migratie) is in elk geval blij: "Hij is terug naar Nederland. Zijn vader heb ik eerder al teruggestuurd, dus dat is een mooie zaak'', aldus Francken.

Ja, zouden wij ook gezegd hebben. Maar nu zitten wij ermee. De zoon van prediker El Alami Amaouch, ook wel bekend als Alami abu Hamza, was in 2016 in opspraak geraakt omdat hij in het filmpje ’s nachts door het Waalse Verviers loopt terwijl hij in het Arabisch oproept tot moord op christenen. "Oh Allah, vernietig de gehate christenen. Dood hen allen, spaar er niet een."

Deze 'Nederlander' moest daarna een deradicaliseringprogramma volgen, waarvan onbekend is in hoeverre dat een beetje geholpen heeft. Wij hebben wel een vermoeden maar speculeren maar niet. Inmiddels is dit heerschap meerderjarig en vanwege zijn Nederlandse paspoort België uitgezet. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie