Belgenpaters aangeklaagd voor mensenhandel
Buitenland

Belgenpaters aangeklaagd voor mensenhandel.

Zlatan de loverboy en Faisal de rubberbootjesbaas hebben concurrentie gekregen uit onverwachte hoek. Een Belgische kloosterorde wordt namelijk verdacht van mensenhandel. De paters Augustijnen zouden jongeren uit Afrika en Vietnam onder het mom van een priesteropleiding voor noppes hebben laten werken.

Het Belgische openbaar ministerie wil de zwartrokken vervolgen wegens sociale fraude, mensenhandel en valsheid in geschrifte. Tussen 2008 en 2014 zouden de paters jongemannen uit Togo, Benin, Ivoorkust en Vietnam met valse papieren naar Belgiƫ hebben gehaald om in hun congrescentrum te werken, zo meldt deredactie.be. De slachtoffers mochten niet zonder toestemming naar buiten en een aantal van hen zou illegaal in het Belgenland verbleven hebben.

Volgens de advocaat van de paters zijn de beschuldigingen een ideologisch vooroordeel. "Mijn cliƫnten bieden buitenlandse kandidaten die willen toetreden tot de congregatie een opleiding aan waarbij ze vertrouwd gemaakt worden met de gemeenschap en met de praktische taken die in een religieuze gemeenschap moeten worden uitgevoerd."

Alle artikelen geladen. Overzicht →