België kegelt haatzoon van haatimam land uit 

19 september 2017 - 10:53

Onze zuiderburen hebben met het oog op de staatsveiligheid de verblijfsvergunning van een 18-jarige Marokkaanse Nederlander ingetrokken.

Het gaat om de nakomeling van de salafistische imam Shay Alami Abu Hamza, die zelf vorig jaar België al uitgeknikkerd werd op verdenking van het aanzetten tot extremisme. Abu Hamza moest vanwege zijn Nederlandse staatsburgerschap eigenlijk uitgeleverd worden aan onze landsgrenzen, maar besloot liever in Marokko te willen wonen.

Zijn zoon is gelukkig wat minder extreem. Hij zit weliswaar in een gesloten inrichting omdat hij Allah vorig jaar in een filmpje smeekte "de hatelijke christenen allemaal te doden", maar verklaarde later dat hij het zo écht niet bedoeld had. De zachtaardige jongen doet in werkelijkheid vast geen vlieg kwaad.

Nu komt het meest treurige aan de hele situatie. Daar de christenenhater over een Nederlands paspoort beschikt, wordt hij dus uitgezet naar Nederland. Zo simpel is dat. Al kan hij ook besluiten bij zijn vader in Marokko te gaan wonen.

Open grenzen

We weten allemaal dat grenscontroles al geruime tijd passé zijn, waardoor de tiener met zijn uitzetting totaal niets in de weg gelegd wordt om alsnog dagelijks naar België af te reizen. In totaal zou hij dat kunnen doen via 190(!!) grensovergangen die door helemaal niemand bewaakt worden.


Klinkt heel mooi allemaal, uitzettingen vanwege "staatsveiligheid". In de praktijk vertegenwoordigt die maatregel echter nul komma nul waarde, behalve dan een gratis taxiritje naar Nederland.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie