België laat drievoudige moordenaar vrij
Buitenland

België laat drievoudige moordenaar vrij.

De 28-jarige Léopold Storme, die in 2007 veroordeeld werd tot 26 jaar cel wegens de moord op zijn bloedeigen ouders en zusje, komt na negen jaar gevangenschap onder voorwaarden vrij. De zieke geest heeft zich gedurende zijn straf namelijk uitstekend gedragen en dat wordt beloond.

Storme stak op 17 juni 2007 honderden keren in op de lichamen van zijn ouders en zusje, omdat hij volgens Het Nieuwsblad zou hebben gevonden dat zijn zusje meer aandacht kreeg dan hij. Toen de lichamen van het in bloed doordrenkte gezin werden gevonden ontkende de toen 19-jarige dader alle betrokkenheid, ondanks dat hij snijwonden op zijn handen bleek te hebben. Ook gaf hij een valse verklaring op over waar hij op het moment van de moord was geweest en heeft hij pogingen gedaan zijn bebloede kleren, het mes, zijn schoenen en simkaarten in een openbare vuilnisbak te dumpen.

Opmerkelijk is dat in alle jaren die de man in zijn cel doorbracht, de overige familieleden hem altijd zijn blijven steunen. Volgens de advocaat van Storme zal de familie hem bij zijn vrijlating "met open armen ontvangen aan de gevangenispoort".

Alle artikelen geladen. Overzicht →